Get the Flash Player to see this player.
menu home nieuws castcrew synopsis gallery boek trailer links downloads Carry Slee Prijsvraag Don Diablo Don Diablo menu
Naam: Carry Slee
Geboren: 1 juli 1949 in Amsterdam
Geliefde: Elles
Woont in: Bergen/Epe
Kleur ogen: Blauw
Haat: Vervelen
Is gek op: Schrijven, wandelen met hondjes Bram en Ollie
Kinderen: Nadja en Masja
Lengte: 1.69 meter
Broers/zussen: één zus
Fijnste man: Nelson Mandela
Carry Slee (c) Daan Brand
© Daan Brand

Carry Slee was al op jonge leeftijd veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren.
Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht, waar ze in 1975 voor slaagde. Ze werd dramadocent in het middelbaar onderwijs. Haar schrijverskwaliteiten kwamen toen goed van pas, want samen met haar leerlingen bedacht ze verhaallijnen waar ze vervolgens compleet uitgewerkte toneelstukken van maakte.
CarryÕs dochters vormen haar grootste inspiratiebron. Toen ze nog jong waren, bedacht Carry verhalen voor hen waarin 'Keetje Karnemelk' de hoofdrol speelde. Nadja en Masja vonden de verhalen zo leuk dat Carry Slee besloot ze naar het tijdschrift Bobo te sturen. Daarin werden ze gepubliceerd. Gestimuleerd door het succes van 'Keetje Karnemelk' stortte Carry zich op een boek over de belevenissen van de tweeling Rik en Roosje. Ze bood het manuscript aan bij een uitgeverij, waar het in 1989 in boekvorm verscheen. Hiermee begon een succesvolle carri¸re. Inmiddels is Carry Slee fulltime auteur en verschenen er al meer dan 80 titels van haar hand en zijn er al 3 boeken van haar verfilmd: Afblijven, Timboektoe en nu dus ook Radeloos.


Carry SleeForeign Media GroupRCVShooting StarBridge EntertainmentZ@ppKROTMFCool CatVespaDon Diablo
© 2015 Bridge Entertainment Group | RSS Feed | created by BluePepper